Wat, waar en wanneer?

De quiz staat op papier. Deze quiz wordt door een contactpersoon van jouw team op zaterdag 13 oktober om 18.00 uur opgehaald en diezelfde avond uiterlijk voor 23.00 uur teruggebracht in Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen.

We raden een minimale groepsgrootte aan van 8 personen. Er is geen maximum aantal deelnemers per team. De ervaring in andere plaatsen waar dergelijke quizzen worden georganiseerd, is dat 15 tot 20 personen een goed aantal is.

Je regelt zelf als team een geschikte plek om de quiz te maken. Thuis, in de horeca, bij je club of vereniging, op kantoor.

De vragen en opdrachten vinden plaats in de plaats Geldermalsen.

Er zijn vragen over onder andere muziek, natuur, sport, film, nieuws, geschiedenis, reizen en kunst. Ook zijn er puzzels en allerlei buitenopdrachten, van sportieve activiteiten tot taalopdrachten en zoekplaatjes. Reken op een pagina of 20 met vragen en opdrachten. Je moet de taken dus goed verdelen binnen je team. Een coördinator is geen overbodige luxe.

Je mag alles inzetten om de zeer diverse vragen te beantwoorden: internet, boeken, kranten, hulplijnen.

Tip: Het is handig om mensen met diverse interesses en van verschillende leeftijden aan boord te hebben. Het gaat niet alleen om parate kennis (wat bij een pubquiz wel het geval is), maar ook om goed kunnen opzoeken, puzzelen en snel en handig zijn.

Tip: Ook hulplijnen via telefoon of bijvoorbeeld whatsapp zijn handig.

Tip: heel belangrijk: zorg voor goede wifi, een hele lading (opgeladen!) mobieltjes en laptops en een paar fietsen voor de buitenopdrachten.

De organisatie heeft wat tijd nodig voor het nakijken, want het is een uitgebreide quiz. De datum van de prijsuitreiking wordt binnenkort bekend gemaakt. Dit zal waarschijnlijk op een vrijdagavond in november zijn.

De teams maken kans op mooie prijzen, ter beschikking gesteld door lokale ondernemers. En het winnende team krijg een mooie wisseltrofee. Maar het gaat natuurlijk vooral om het plezier, de spanning en de saamhorigheid op die avond.

Een quiz, een sociaal samenzijn, midden in Geldermalsen

%d bloggers liken dit: